Transfagarasan

Vola.ro Vola.ro
Transfagarasan

Soseaua Transfagarasan a fost construita intre anii 1970 - 1974. In acest scop, s-au excavat peste 3 milioane de tone de piatra si se spune ca munca asidua, alunecarile si surparile de teren au inghitit sute de vieti, dar nu exista acte doveditoare in acest sens.

La finalizarea constructiei, Transfagarasan avea 92 de kilometri de sosea, 27 de viaducte si poduri, iar tunelul Capra-Balea este cel mai lung din tara noastra - 887 metri.

Se spune ca, la construirea tunelului, minerii care se ocupau cu montarea explozibilului pe munte se tineau de mana, alcatuind un sir de 20 – 30 persoane, ca sa nu fie luati de vijelie si aruncati in prapastie.

Datorita vremii vitrege si a ninsorilor abundente care se mai pornesc chiar si in luna iulie, soseaua Transfagarasan se deschide la 1 iunie si se inchide pe 1 noiembrie.

Cei care doresc sa ajunga iarna la Balea Lac o pot face venind dinspre satul Cartisoara, pana in punctul in care trebuie sa luati telecabina pentru a ajunge la lacul Balea. Pretul biletului telecabinei este de 20 lei, iar lungimea traseului este de 3800 de metri.